• Maria Tornberg

Utveckla ditt ledarskap med hjälp av hjärnforskning

Updated: Mar 19, 2020

Neuroledarskap omvandlar hjärnforskning till konkreta verktyg som gör skillnad på riktigt, och som hjälper dig att förstå dig själv och andra på djupet.


Hjärnforskningen förändrar synen på ledarskap

När jag kom i kontakt med neuroledarskap för några år sen förändrades min syn på ledarskap. Som doktorand (och med 25 års erfarenhet av att utveckla ledare och organisationer) hade jag länge letat efter svaret på hur ledare blir framgångsrika (utan att bränna ut sig). Hjärnforskningen gav mig pusselbiten jag saknat.


Ledarskap har äntligen blivit vetenskap

Tack vare moderna hjärnavbildningsmetoder (såsom MR-röntgen) kan vi i realtid se vad som händer i våra hjärnor (och hur det påverkar vårt mående och våra prestationer) i olika situationer på jobbet.

Detta ger oss tillgång till evidensbaserad forskning som vi inte haft tidigare, och för första gången i ledarskapsforskningens historia kan vi säga ”så här är det” i stället för att försöka dra slutsatser utifrån yttre observationer.


Utveckla dina medarbetares hjärnor

Hjärnforskningens inträde på ledarskapsområdet är antagligen det viktigaste som hänt i ledarskapsforskningens drygt 100-åriga historia, och innebär att många tidigare teorier om ledarskap kommer att omvärderas.

Neurovetenskapens bidrag till ledarskapsutvecklingen är så omfattande att forskarna menar att ledarskap behöver en ny definition. Den nya definitionen skulle då vara att ditt ansvar som ledare är att skapa förutsättningar för dina medarbetare att använda sina hjärnor på bästa sätt. Intressant – och en aning utmanande.


Vill du lära dig mer om hur du kan maximera din hjärnpotential?

Hur din hjärna påverkar dig på jobbet? Kunna ta del av nya forskningsrön? Få användbara tips och metoder som hjälper dig att utveckla dig själv och andra utifrån ett neurovetenskapligt synsätt?


Följ mig då på LinkedIn och Facebook, där jag löpande kommer att publicera kunskap om hjärnan. Eller kika in på www.humanbrain.se.


VÄLKOMMEN!


Maria Tornberg


39 views0 comments